Dags att fira lille lille julafton för man kan ju inte fira för mycket! Gästerna anlände och fick hemmagjord glögg med pepparkakssticks och till dessa två olika röror, en med lingon och en med ädelost.
Recept
Pepparkakssticks
1 sats pepparkaksdeg, ca 400 g
1 sats pepparkaksdeg, ca 400 g
Gör så här:
1. Knåda ihop pepparkaksdegen till en korv ca 3 korvar på en deg och frys degen en stund.
2. Hyvla sedan tunna, ca 2-3 cm breda ”sticks” med osthyvel.
3. Lägg dem på en plåt och grädda ca 5 minuter.
4. Låt svalna.
3. Lägg dem på en plåt och grädda ca 5 minuter.
4. Låt svalna.
0.5 dl rårörda lingon
2 dl philadelphiaost
Gör så här:
Rör ihop lingon och Philadelphiaost,
förvara i kylen.
Ädelostcréme
Gör så här:
Rör ihop lingon och Philadelphiaost,
förvara i kylen.
Ädelostcréme
150 g blåmögelost
100 g créme fraiche
100 g créme fraiche
Mixa ost och cremefraiche till en slät creme. förvara i kylen.
Ställ fram pepparkakssticksen ädelost-, och lingoncrémen i en skål bredvid och låt gästerna ta för sig.
Kan detta vara något till glöggen kanske??
//Lottzy
Lingoncrème, det var nåt nytt! Låter riktigt gott.
SvaraRaderaGod jul på dej!