fredag 23 december 2011

Pepparkakssticks med ädelost- och lingoncréme fick sällskapa glöggeriet.



Dags att fira lille lille julafton för man kan ju inte fira för mycket! Gästerna anlände och fick hemmagjord glögg med pepparkakssticks och till dessa  två olika röror, en med lingon och en med ädelost.


Recept 
Pepparkakssticks
1 sats pepparkaksdeg, ca 400 g
Gör så här:
1. Knåda ihop pepparkaksdegen till en korv ca 3 korvar på en deg och frys degen en stund.
2. Hyvla sedan tunna, ca 2-3 cm breda ”sticks” med osthyvel.
3. Lägg dem på en plåt och grädda ca 5 minuter.
4. Låt svalna.

Lingoncréme
0.5 dl rårörda lingon
2 dl philadelphiaost

Gör så här: 

Rör ihop lingon och Philadelphiaost, 
förvara i kylen.

Ädelostcréme
150 g blåmögelost 
100 g créme fraiche
Gör så här:
Mixa ost och cremefraiche till en slät creme. förvara i kylen.
Ställ fram pepparkakssticksen ädelost-, och lingoncrémen i en skål bredvid och låt gästerna ta för sig.


Kan detta vara något till glöggen kanske??







//Lottzy

1 kommentar:

  1. Lingoncrème, det var nåt nytt! Låter riktigt gott.

    God jul på dej!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!