Erövrarens äpplepaj! |
Recept Erövrarens äpplepaj, 6-8 pers
Pajdeg:
150 gram smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
3/4 kg äpplen
2 dl strösocker
1/2 msk kanel
1 1/2 msk calvados
Maräng:
3 äggvitor
9 msk socker
florsocker till garnering
Gör så här:
1. Kör smör och mjöl i matberedaren till en smuldeg. Arbeta i vattnet hastigt. Kyl i en timme. (erkänner att jag hoppar över detta om jag har bråttom)
2. Skala och skiva äpplena mycket tunt och blanda dem med socker, kanel och calvados i en skål.
3. Klä en pajform med degen och nagga bottnen.
4. Förgrädda i ugnen på 250 grader i 10 minuter.
5. Sänk värmen till 225 grader
6. Lägg i fylningen och grädda i ca 25 minuter tills äpplena är mjuka. Hit kan man förbereda.
7. Vispa vitorna hårt och tillsätt lite socker i taget under vispning.
8. Bred marängen över och grädda hela kakan i 150 grader tills ytan fått en fin färg. Ca 10 minuter.
9. Sikta över florsocker och servera ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp
//Lottzy
Åh så gott det ser ut och vad sugen jag blir! Kan vara bra med lite variation, vi har snöat in på kladdkaka..börjar bli lite enformigt:). Skulle jag inte jobba i morgon hade jag gladeligen bakat din fina paj med en gång.
SvaraRaderaKram Maria