Jag fick dessa godingar hos Håkanssons förra sommaren och har drömt lite om dom mest hela tiden sedan dess. Känns som perfekt inledning på en bra grillkväll eller hur?
Enligt instruktioner av expert Håkansson så kan man gott tredubbla brödsatsen så det blir lite volym på brödet. Kör man enkel så blir det ganska tunna bröd. tapenaden är generöst tilltagen så är man upp till 6 stycken så räcker det nog med halv sats (tycker jag då alltså)
Örtbröd, trippelsats |
Recept
Örtbröd
15 gr jäst
1/2 dl ljummet vatten
4 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
75 gr mjukt smör
1 dl riven ost
1 ägg
1 pkt provencalska kryddor
50 g kallt smör
1 tsk flingsalt.
Gör så här:
1. Rör ut jästen i ljummet vatten.
2. Blanda mjöl och salt.
3. Finfördela smöret i mjölet.
4. Tillsätt jästen, ost, ägg och örtkryddorna. Arbeta samman
5. Jäs övertäckt i 30 minuter
6. Knåda degen och kavla ut den på bakplåtspapper på en plåt.
7. Hyvla över smöret och strö över rikligt med flingsalt
8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 225 grader
(jag tredubblade satsen men höll mig till ett pkt ändå, och använde inte tre gånger så mycket smör när jag hyvlade, det blev bra ändå)
Tapenad med sardeller, muuuums |
Recept
Tapenad
2 brk urkärnade oliver, gärna blandade
10-15 skivor soltorkad tomat
1-2 vitlöksklyftor
1 brk sardeller i olja (mindre om man vill ha lite snällare tapenad)
1 pkt provencalska kryddor
Gör så här:
Lägg alltihop i en mixer , kör en stund, servera och njut!
Helgen efter fick vi tursamt nog gäster så jag kunde göra detta själv. Det blev över så jag kunde faktiskt bidra till en Tapasmiddag med tjejerna på söndagskvällen. Bra mycket bra!
Kram Lottzy
Har ätit tapenande några gånger och även haft det i färsbiffar. Men, jag borde äta det oftare!!!
SvaraRaderaI färsbiffar låter spännande, det måste jag testa! Den här är god så testa den.
SvaraRadera