onsdag 2 januari 2013

Wasabilaxrullar som champagnetilltugg nyårsafton 2012.

Nyårsdukningen
Dags att presentera nyårsmenyn! Vi är tre par (+ en massa barn då) som har firat ihop några år nu och gör varsin rätt. Det brukar bli riktigt bra och i år var inget undantag = ) Det blev verkligen en kanonmeny.
Vi startade med lite skumpa och tilltugg till det i form av wasalaxbirullar, recept på dessa kommer i detta inlägget.

Sedan var menyn som följer:
Förrätt: Rökt gräsandsbröst på potatis/jordärtskockspuré, parmachips och annat gott.
Huvudrätt: Hjortfilé med potatisterrin och portvinsås. ( vår rätt så recept kommer snart)
Mellanrätt: osttallrik
Efterrätt: Magisk aftereightkaka med grädde.

Jag ber om ursäkt på att fotot på dessa godbitar är så katastrofdåliga, jag får snart göra om och göra rätt... Dom var mycket godare och lite snyggare än vad det ser ut som.

Wasabilaxrullar
200 g kallrökt lax
200 g philadephiaost
100 g ruccola
2 tsk wasababipasta
2 tsk färskpressad citronjuice
4 msk sesamfrön (svarta och vita)

Gör så här:
1. Mixa ost, ruccola, wasabipasta pch citronjuice.
2. lägg ut laxen på plastfolie så de hänger ihop.
3. Bred på röran.
4. rulla ihop laxen till en rulle med hjälp av plastfolien. (ev gör två rullar om du tycker den blir för lång)
5. In i frysen 30 minuter.
6. Rosta sesamfröna i en torr panna.
7. Rullalaxrullen i de rostade sesamfröna
8. Skär i cm stora bitar och lägg upp på ett fat.
Ev kan man servera med något lyxigt knäckebröd till.



Underbara förrätten!


Kram Lottzy

1 kommentar:

  1. Det låter verkligen som en toppenmeny! And är något jag bara ätit vid något enstaka tillfälle, men aldrig rökt. Vi hade planer på att röka själva i vår lilla ABU-rök, men det blev aldrig av. Nu jagar min man nästan ingenting.

    God fortsättning!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!