Balsamicofilé med tryffelkantareller |
Hade kantareller som vilade i kylen så det fick bli något på det temat. Riktigt bra blev det också, höga betyg av stora som små. Lille V gav visserligen ett poängs avdrag eftersom det faktiskt var svamp i maten.
Recept på balsamicofilé, 4 pers
600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
S&P
Gör så här:
1. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung , salt och peppar i ca 3 minuter
2. Putsa fläskfilen och bryn runt om, salta och peppra, pensla på lite sås.
3. Stek färdigt i ugn ca 20 -25 minuter på 175 grader. 67 grader ska köttet bli.
Tryffelkantareller
200 g rimmat sidfläsk
200 g kantareller
1 äpple
2 tsk tryffelolja
70 g ruccola
Gör så här:
4. Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper.
5. Blanda med tryffelolja och ruccola.
6. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Jag serverade med potatisklyftor, funkade fint.
Trevlig söndagsafton på er!
Mm låter väldigt gott. Restaurang minsann! Man ska allt skämma bort sig lite då och då...Det är man värd :-)
SvaraRadera