söndag 13 oktober 2013

Balsamicofilé med tryffelkantareller riktigt bra höstmat.

Balsamicofilé med tryffelkantareller 
Så var det minsann söndag igen. Var ute och slarvade lite i helgen och åt på restaurang minsann, så himla skönt och gott var det. Resten av familjen gick visst loss på pizza så jag tyckte det var bästa att de fick lite riktig mat så här på söndagen. 

Hade kantareller som vilade i kylen så det fick bli något på det temat. Riktigt bra blev det också, höga betyg av stora som små. Lille V gav visserligen ett poängs avdrag eftersom det faktiskt var svamp i maten. 

Recept på balsamicofilé, 4 pers
600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
S&P


Gör så här:
1. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung , salt och peppar i ca 3 minuter
2. Putsa fläskfilen och bryn runt om, salta och peppra, pensla på lite sås.
3. Stek färdigt i ugn ca 20 -25 minuter på 175 grader. 67 grader ska köttet bli.


Tryffelkantareller
200 g rimmat sidfläsk
200 g kantareller
1 äpple
2 tsk tryffelolja
70 g ruccola

Gör så här:
4. Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper.
5. Blanda med tryffelolja och ruccola.
6. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Jag serverade med potatisklyftor, funkade fint. 



Trevlig söndagsafton på er!

1 kommentar:

  1. Mm låter väldigt gott. Restaurang minsann! Man ska allt skämma bort sig lite då och då...Det är man värd :-)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!